top of page
  • INET

שימוש בהדמיה תרמית לבדיקת תקלות בפאנלים סולאריים

Updated: Jan 23, 2023

התקנות פאנלים סולאריים הופכים פופולריים יותר ויותר מנקודת מבט פרטית, מסחרית וממשלתית על רקע ירידה בעלויות ההתקנה ועליית מחירים ארוכת טווח ממקורות אנרגיה לא מתחדשים כגון פחם, נפט וגז. עם זאת, פאנלים סולאריים דורשים תחזוקה שוטפת, וזה המקום שבו הדמיה תרמית יכולה לספק פתרון יעיל לרבים מהאתגרים הניצבים בפניהם.





בחירת מצלמת הדמיה תרמית


כל הפאנלים הסולאריים מצופים זכוכית מה שגורם לבעיה מעשית בהדמיה תרמית מכיוון שזכוכית אינה שקופה לחלוטין בספקטרום האינפרא אדום. במקום זאת, מצלמת הדמיה תרמית תזהה רק את תנאי הטמפרטורה של התאים הבסיסיים דרך מסך הזכוכית ולכן נדרשת רגישות תרמית של מינימום ≤80mK.


למדידות של חוות סולאריות שנדרש מדידות למרחקים ארוכים יותר, יש להשתמש במצלמה ברזולוציה גבוהה, מצלמה בעלת רזולוציה תרמית של 320 על 240 פיקסלים או אפילו 640 על 480 פיקסלים ואף להתאים את העדשה למרחקים ארוכים של 6˚ או 14˚.


לחברת Iray מספר מצלמות תרמיות אשר יכולות לענות לדרישה של תכנאי פאנלים סולארים במגוון מחירים המתאים לכל כיס.


לרכישה יש ליצור קשר עם אחד מאנשי המכירות המעולים שלנו שיוכל להתאים לך מצלמה בדיוק לדרישתך - ליצירת קשר לחץ כאן





תנאי סביבתי מחייב לפני הבדיקה


פאנלים סולאריים נפוצים על גגות ובמתקנים גדולים יותר כמו חוות סולאריות. בעזרת פתרון תקלות אקטיבי ותחזוקה נכונה, פאנלים סולאריים יכולים לייצר חשמל לשנים רבות. מצלמה תרמית מספקת דרך מצוינת לבדוק פאנלים סולאריים במהירות.


עם זאת, חשוב לוודא שהתנאי הבא מתקיים לפני הבדיקה: כדי שיהיה ניגוד תרמי מספק לאיתור תקלות, רמת קרינת השמש - הניתנת למדידה עם מד קרינה - צריכה להיות מעל 500W/m2 ורצוי מעל 700W/m2 וככל שהטמפרטורה החיצונית נמוכה יותר כך ייטב.


גם תנאי לחות או רטיבות ישפיעו לרעה על התוצאות מכיוון שהמים יגרמו לאנומליות שווא בתמונה תרמית. כמו כן יש להימנע מתנאי מעונן ורוח במידת האפשר.


לפני תחילת בדיקת פאנל סולארי


אחד היתרונות הגדולים של הדמיה תרמית הוא שאין צורך לנתק את הפאנלים הסולאריים בזמן ביצוע בדיקה. חריגות טמפרטורה מוצגות בבירור על מסך המצלמה התרמית, אם כי על המשתמש להגדיר טווח ידני המבוסס על הטמפרטורות הגבוהות והנמוכות ביותר בפאנל הסולארי על מנת להדגיש את ההבדלים על פני התאים בפאנל.


תכונה בעייתית של זכוכית היא שהפליטה תלויה בזווית הפגיעה ממיקום המלצמה. השתקפות גבוהה יותר ב-90˚ ולכן, על מנת למנוע השתקפות של המצלמה התרמית, המפעיל צריך לצלם בזווית מירבית של 85˚. עם זאת, זוויות קיצוניות הנמוכה מ-30˚ גורמת לפליטה גבוהה מדי ולכן הצילום צריך להיות מזווית מינימלית של 30˚. שכן זווית הצילום האופטימאלית היא 30˚ עד 85˚. כדי לעזור לשלול בעיות הכרוכות בבדיקות חזיתיות, ניתן בנסיבות מסוימות לבצע בדיקה ללאכיסוי הזכוכית.


מה אנחנו מחפשים


מצלמות הדמיה תרמיות מסוגלות להראות מספר בעיות. כגון פגמים בתאים (זיהומים/כיסי גז או סדקים), הצללה זמנית (לכלוך, זיהום, לחות, צואת ציפורים), דיודה פגומה או חיבור פגום.


רוב הבעיות יופיעו כנקודה חמה או כנקודה קרה אם כי דיודות פגומות מוצגות כתבנית 'טלאים' ואיור 1 מציג נקודות אדומות שבהן מחברים פגומים הביאו לכך שמודול מסויים חם יותר מסביבתו.


איור 1









איור 2 מציג נקודה חמה אחת בתוך תא המעידה לעתים קרובות על נזק פיזי לתא, חדירת לחות או לכלוך.


איור 2










איור 3 מציג תבנית טלאיםֿ המעידה על דיודה מעקפת פגומה.


איור 3









מכיוון שניתן להציג בבירור בעיות אלו על המסך, זה מקל על סריקת בהתקנות גדולות במהירות. עם זאת, תרמוגרפיה מספקת רק תוצאות אינדיקטיביות ויש לבצע בדיקת חשמל מלאה לאישור החשש. עם זאת, הדמיה תרמית צריכה להיות הדבר הראשון בעת בדיקת מתקנים סולאריים.

25 views0 comments

Comments


bottom of page